ABONNER OG FÅ MERE ADGANG

Grillet indbagt dådyrbov med sellerirod

Det er ikke så ofte, at jeg får skudt et dådyr, men når det endelig sker, bliver den tilberedt med min bedste opskrift.

Ved at lave et dejomslag og indbage stegen beholder man væden og saften i boven, hvilket er vigtigt, for at få det bedste ud af den.

TEKST: MADS HARTVIG JENSEN, JENSEN GRILL A/S. FOTO OG VIDEO: PETER HAUGE JOHANSEN

Sellerirod er en fantastisk grøntsag, men for at få den rigtige konsistens og lidt sødme, kræver det, at den får lang tid i grillen. Ved at supplere med lidt hvidløg og hasselnødder opnår man en ekstra smagsforstærker, som gør, at den går godt til vildt og kan erstatte både kartofler og andre grøntsager.
Dådyrboven kan med fordel serveres med purløgsdressing, som du finder under grågås opskriften samt noget af det andet tilbehør fra vores mange opskrifter.


Grillet indbagt dådyrbov med sellerirod

Til 4 personer

1 stk. dådyrbov (2,5 kg)

1 stk. sellerirod

150 g. hasselnødder

1 fed hvidløg

250 g. mel

150 ml. vand

1 glas ribsgele

Salt

Peber

Frisk timian

1 dl. olivenolie

1 stk. aluminiumsbakke

Fremgangsmåde

Skrab og skær det yderste af selleriroden og læg den i et stort stykke staniol. Hak hasselnødderne og mas hvidløget og hak det i mindre stykker.
Hæld olien ud over selleriroden og fordel hvidløg og hasselnødder ud over, og slut af med en håndfuld frisk timian. Luk staniolen tæt om selleriroden og læg den på grillen i indirekte varme i ca. 2-3 timer (alt efter størrelse)
Bland en dej af ribsgele, vand og mel således at der er nok til at fordele over hele dådyrboven.
Fjern de værste sener og fedt fra dådyrboven og steg den af på begge sider over direkte varme på grillen i ca. 5 min på hver side.
Læg dådyrboven på indirekte varme med en aluminiumsbakke nedenunder og fordel den tynde dejblanding over dådyrboven, og steg i ca. 10-15 min. Når dejen sidder fast, vendes dådyrboven, og den tynde dej fordeles over den anden side og steger videre i 10-15 min. Gentag denne proces nogle gange, til stegen har fået ca. 1 – 1 1/2 time.
Tag dådyrboven af grillen sammen med selleriroden. Skær et stykke af boven og udskær den i mindre stykker til servering. Åben staniolen om selleriroden og tag med en ske og fordel på tallerkener med hasselnødder, hvidløg og timian.

Tilbehør

Evt. Purløgsdressing (se opskrift og film)

Evt. Agurkesalat (se opskrift og film)
Evt. Syltede rødløg (se opskrift og film)

Holdbarhed: 2-3 dage på køl

Velbekomme !

Se evt. flere opskrifter på www.JensenGrill.com


Tidligere opskrifter hos Mit Jagtblad

Grillet grågås med årstidens rodfrugter og purløgsdressing

Råvildtburger med syltede rødløg, chili ketchup og grillede kartofler

Grillet dyrekølle ruller med pesto og bacon og forårshavesalat med grillede kartofler og rødløg

Røget pulled vildsvin burger med hjemmelavet agurkesalat

Skovdue på grillen

Fasaner på grillen

Gråand med grillet kartoffelmos Jensengrill – inspiration til kulinarisk kreativitet

At grille skal ikke være begrænset af besværligheder, der kræver tid og planlægning, men derimod inspirere til kreativitet i et univers af muligheder. Det er visionen bag den dansk designede og producerede JensenGrill. En JensenGrill kombinerer gas- og kulgrill i en og samme enhed. Dermed kan du frit vælge om du vil grille med gas, kul eller begge dele samtidig. Gasgrillen er klar til brug kort tid efter opstarten. Kulgrillen foretrækkes af mange på grund af den intensive strålevarme og den gode smag. Grilles der primært med kul, bruges gasdelen til nemt og hurtigt at tænde kullene, så de er klar efter 10-15 minutter. Designet er tidløst og udviklet med inspiration fra det klassiske køkken. De rene, gennemgående linjer og flader, får grillen til at fremstå som en sammenhængende, harmonisk enhed. De smukke, klassiske håndtag og det meget karakteristiske låg er blot nogle af de detaljer, der giver designet sit unikke særpræg. Alle JensenGrill modeller fremstilles ekstraordinær høj-kvalitet rustfrit stål.

Se mere på www.jensengrill.dk

Læs mere

Nyheder