ABONNER OG FÅ MERE ADGANG TILMELD NYHEDSBREV

Fasaner på grillen

Der er størrelsesforskel på fasankokken og hønen, og derfor har jeg valgt at tilberede dem sammen, men på to forskellige måder for at bibeholde alt deres saft og kraft.<

TEKST: MADS HARTVIG JENSEN, JENSEN GRILL A/S. FOTO OG VIDEO: PETER HAUGE JOHANSEN

Fasan er altid en fantastisk ret, og jeg har valgt at tilberede dem på en let og overskuelig måde på JensenGrill, således at alle kan være med i tilberedningen. Da fasan er en relativt tynd fugl, har jeg valgt at tilføje bacon på flere måder, for at bevare saftigheden i fasankødet, og for at få lidt herligt fyld som smager fantastisk.

Da jeg efter tilberedning serverede retten for min bror, knækkede han en tand på et hagl i den ene fasan – så pas på ! det er ”vildt”.

Grillede fasaner

Til 4-6 personer
1 stk. fasankok
1 stk. fasanhøne
200 g. magert bacon i tern (www.kodbilen.dk)
6-8 skiver bacon (www.kodbilen.dk)
2 x 50 g. smør
2 stk. løg
4-6 stk. gulerødder
1 bdt. persille
2 dl. rødvin
½ dl. cognac
5 stk. laurbær
2 tsk. timian
Salt / Peber

Fremgangsmåde
Tag begge fasaner og drys dem med salt og peber udenpå og indeni.
Hak persillen og laurbærbladene groft og bland dem med timian.
Før de 50 g. smør og halvdelen af det blandede persille, laurbærblade og timian ind i fasanhønen og før derefter skiftevis bacontern og det blandede persille, laurbærblade og timian ind i fasankokken.
Skær gulerødderne i små stykker på langs og løgene i kvarte både og læg dem op i en aluminiumsbakke med 50 g. smør.
Sæt aluminiumsbakken over indirekte varme på JensenGrill, og læg begge fasaner over den direkte varme, og steg dem af.
Tilsæt 2 dl. rødvin samt ¼ dl. cognac og læg samtidig begge de stegte fasaner op i aluminiumsbakken, og lad det står over direkte varme i 15-20 min.
Efter 10 min. Tager du et par skefulde af den herlige væde i aluminiumsbakken og hælder ud over begge fasaner, for at give et sprødt skind.
Tag aluminiumsbakken af grillen og anret begge fasaner på et fad med saucen og de tilberedte grøntsager ved deres side.

 

Tilbehør
Evt. Agurkesalat (se opskrift og film)
Evt. Syltede rødløg (se opskrift og film)

 

Holdbarhed
2.3 dage på køl

 

Velbekomme !

Se evt. flere opskrifter på

www.JensenGrill.com



Tidligere opskrifter hos mit Jagtblad

Råvildtburger med syltede rødløg, chili ketchup og grillede kartofler

Grillet dyrekølle ruller med pesto og bacon og forårshavesalat med grillede kartofler og rødløg

Røget pulled vildsvin burger med hjemmelavet agurkesalat

Skovdue på grillen Jensengrill – inspiration til kulinarisk kreativitet

At grille skal ikke være begrænset af besværligheder, der kræver tid og planlægning, men derimod inspirere til kreativitet i et univers af muligheder. Det er visionen bag den dansk designede og producerede JensenGrill. En JensenGrill kombinerer gas- og kulgrill i en og samme enhed. Dermed kan du frit vælge om du vil grille med gas, kul eller begge dele samtidig. Gasgrillen er klar til brug kort tid efter opstarten. Kulgrillen foretrækkes af mange på grund af den intensive strålevarme og den gode smag. Grilles der primært med kul, bruges gasdelen til nemt og hurtigt at tænde kullene, så de er klar efter 10-15 minutter. Designet er tidløst og udviklet med inspiration fra det klassiske køkken. De rene, gennemgående linjer og flader, får grillen til at fremstå som en sammenhængende, harmonisk enhed. De smukke, klassiske håndtag og det meget karakteristiske låg er blot nogle af de detaljer, der giver designet sit unikke særpræg. Alle JensenGrill modeller fremstilles ekstraordinær høj-kvalitet rustfrit stål.

Se mere på www.jensengrill.dk

Læs mere

Nyheder