Af Jens Ulrik Høgh – kommunikationsansvarlig for Nordisk Safari Klub
Foto: Niels Busch samt Jukka Jantunen, Ondrej Prosicky, Villiers Steyn og Victor Lapaev/Shutterstock

Endnu en løve er blevet nedlagt uden for Hwange nationalparken i Zimbabwe af en amerikansk jagtgæst. Der var tale om en 12 år gammel hanløve (hvilket er helt efter bogen), og jagten var på alle leder og kanter fuldt lovlig og bidrager økonomisk set væsentligt til den fortsatte vildtforvaltning. Alligevel blev løven – som traditionen tro var blevet tildelt et inspirerende navn – genstand for et helhjertet forsøg på en omsiggribende shitstorm imod ”trofæjagt”. Selvom anti-jagtorganisationer såsom ”Born Free” og ”Humane Society USA” havde held til at poste dusinvis af delvist opdigtede artikler ud i pressen omkring løvejagten, nåede shitstormen langt fra samme højder som balladen omkring en anden stor kat nedlagt på samme sted i 2016. Generelt virker det, som om at helt almindelige mennesker uden særlig interesse i jagt eller viden om praktisk naturbevarelse tilsyneladende er ved at være lidt trætte af at være levende måltavler for anti-jagt NGO’ernes uhæmmede følelsespornografiske propaganda.

Ngorongoro krateret i Tanzania

Nogenlunde samtidigt, som løven i Zimbabwe blev nedlagt, dræbte og åd en gruppe løver i  Ngorongoro Conservation Area i Tanzania tre lokale børn, mens et fjerde barn slap lettere skadet fra episoden ved at klatre op i et træ, hvor hun eller han så kunne se sine venner blive fortæret af løverne. En af disse løver bar efter sigende et GPS-halsbånd og indgår i et forskningsprojekt, men de dyrekærlige anti-jagt NGO’er har hverken haft travlt med at fortælle denne historie eller finde på et smukt navn til den mærkede løve. Det må forventes, at hele denne løveflok forfølges og dræbes med gift, snarer og spidse pinde af den lokalbefolkning, der har mistet tre børn i den løbende konflikt imellem dyr og menneske … men det kommer vi ikke til at høre masser af historier om, og vi bliver aldrig præsenteret for disse børns navne, selvom de – i modsætning til løven der blev nedlagt i Zimbabwe – rent faktisk havde både navne og forældre, der kommer til at savne dem.

Se godt på denne tegning som kommer fra 10-årige Chris i Sydafrika – som har en far der er outfitter. Sådan er den lokale forståelse af jagt contra jagtforbud. Enkelt fremstillet og klart formulleret.
Vi lader billedet stå til gensidig inspiration.