Foto: Nick Brundle, Lars Tuchel, Polarpx, Toby Photos alle Shotterstock samt Aage Krøier

Morgendisen lå tæt over rapsmarken langs hulvejen ned mod mosen, der ligger ikke langt fra en snoet å. Vi anede daggryet mod øst. Klokken var cirka 04.40 pinselørdag, hvor min jagtkammerat og jeg skulle på en kombineret morgenpürsch efter den røde sommerbuk. Det var køligt, da vi ankom til jagthytten, der ligger i en dejlig grusgrav omgivet af høje træer og med en betagende udsigt over eng og mose og lidt længere væk åen.

Vi småfrøs, men lige før vi drejede ind på pladsen foran hytten, hoppede en stor buk ud af den afblomstrede rapsmark, der ligger som nabo til engen. Vi så et glimt af bukkens opsats, derefter dens spejl, og så var den borte i disen ved krattet.

Vi kørte derefter ind ved hytten, og efter at have iført os hver en tyk sweater kravlede vi op i det seks meter høje udkigstårn, hvor vi så lydløst som muligt satte os på den smalle bænk med ostemadder, varm te og Gl. Dansk foran os.

Et gåsepar med fire ællinger gled forbi mosens ene hjørne nærmest os. Dagen gryede mere og mere, og fuglenes kvidren lød højere og højere, som sangkoret blev til en hel koncert i den stille morgen, mens det tætte...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: