Det er desværre en måneds tid eller to for sent til sæsonstarten for ænder og gæs, men jeg opdagede først for nylig, at Browning havde lavet en opdateret version af deres fine halvautomat Maxus, nu kaldet Maxus 2.

De har lyttet til lidt feedback på den første udgave og foretaget et par små, men temmelig fede ændringer, der helt sikkert nok skal falde i god jord hos jægerne. Indmaden er stort set den samme som i første udgave, men skæftet har fået et par opdateringer. På forskæftet finder du nu en solid gummi-belægning til bedre greb. Aftrækkerhuset er blevet større, så du kan skyde iført handsker. Sikring og bolt-release knappen er gjort større og nemmere at betjene, og det samme er sket for ladegrebet, der er blevet væsentligt større. Bagskæftet har fået en kindpude i gel til absorbering af rekyl og mulighed for justering af drop og cast med indstik i forskellige størrelser.

For udenlandske jægere er en af de spændende ændringer nok, at magasinrøret har fået skiftet det gamle quick-release og nu kan anvende forlængere fra Winchester SX-4 og derved øge kapaciteten gevaldigt – den ændring er dog nok lidt mindre interessant for danske jægere. Samlet set en bunke små lækre opdateringer, der gør Maxus 2 værd lige at hive ned fra hylden og se med fingrene, næste gang du er i en jagtbutik.

Find Browning Maxus 2 til 12.995 kr. i din nærmeste jagtbutik.