ABONNER OG FÅ MERE ADGANG

Bålmad filet af dyreryg– så bliver det bare ikke bedre.

Byttet skal på bordet, og helst under så indtagende og spektakulære omstændigheder som muligt, så det ædle vildt får en værdig salut.

Her anretter René Jantzen filet af dåhjorteryg.

TEKST OG FOTO: RENÉ JANTZEN


Det Skal Du Bruge

4 PERSONER

Filet – dåvildt eller råvildt

Friskhakket rosmarin

Friskhakket timian

Hakket hvidløg

Enebær – knust

Salt/peber

Rigeligt smør til stegning og til smørsauce

Kartofler

Timian

Olivenolie

Salt/Peber

Blomkål


Sådan Gør Du

  • Fileten skæres af benet, hinderne fjernes, kødet afpudses helt og sættes på køl, indtil det skal steges.
  • Rens og skyld kartoflerne (jeg anvender kartoflerne med skræl) og kom dem i en frysepose.
    Hak et bundt frisk timian, kom timian, salt/peber, olivenolie ned til kartoflerne og massér det hele godt sammen og kom de marinerede kartofler i et fad eller en foliebakke.
  • Kartoflerne skal have 175 grader i varmluftovn i cirka 40-45 min. (Jeg har tilberedt mine i bålkomfuret ved siden af gløderne i små 30 min.)

  • Imens kartoflerne hygger sig i varmen, tages fileten ud og smøres med lidt olivenolie og rulles i hakket timian, rosmarin, hvidløg, enebær, salt/peber.
  • Brun fileten af på en brandvarm pande med rigeligt smør – steg den på alle 4 sider cirka 2-3 min. på hver side, indtil den har en kernetemperatur på cirka 58 grader og lad fileten hvile tildækket i 15 min.,  til kernetemperaturen når 65 grader (rosa).
  • Imens fileten hviler, skæres blomkål i små buketter og lægges i en skål, hæld kogende vand og salt over, så de er dækket. Lad dem trække i 10-15 min.
  • Smelt smør i en lille gryde til smørsauce.
  • Skær fileten i mundrette skiver og anret/servér den på skærebrættet, kartofler og blomkålsbuketter serveres i en skål.

Velbekomme.


Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks:    
   

Læs mere

Nyheder