TEKST OG FOTO: RENÉ JANTZEN
Det Skal Du Bruge
4 PERSONER
Filet – dåvildt eller råvildt
Friskhakket rosmarin
Friskhakket timian
Hakket hvidløg
Enebær – knust
Salt/peber
Rigeligt smør til stegning og til smørsauce
Kartofler
Timian
Olivenolie
Salt/Peber
Blomkål
Sådan Gør Du
- Fileten skæres af benet, hinderne fjernes, kødet afpudses helt og sættes på køl, indtil det skal steges.
- Rens og skyld kartoflerne (jeg anvender kartoflerne med skræl) og kom dem i en frysepose.
Hak et bundt frisk timian, kom timian, salt/peber, olivenolie ned til kartoflerne og massér det hele godt sammen og kom de marinerede kartofler i et fad eller en foliebakke. - Kartoflerne skal have 175 grader i varmluftovn i cirka 40-45 min. (Jeg har tilberedt mine i bålkomfuret ved siden af gløderne i små 30 min.)
- Imens kartoflerne hygger sig i varmen, tages fileten ud og smøres med lidt olivenolie og rulles i hakket timian, rosmarin, hvidløg, enebær, salt/peber.
- Brun fileten af på en brandvarm pande med rigeligt smør – steg den på alle 4 sider cirka 2-3 min. på hver side, indtil den har en kernetemperatur på cirka 58 grader og lad fileten hvile tildækket i 15 min., til kernetemperaturen når 65 grader (rosa).
- Imens fileten hviler, skæres blomkål i små buketter og lægges i en skål, hæld kogende vand og salt over, så de er dækket. Lad dem trække i 10-15 min.
- Smelt smør i en lille gryde til smørsauce.
- Skær fileten i mundrette skiver og anret/servér den på skærebrættet, kartofler og blomkålsbuketter serveres i en skål.
Velbekomme.