Af Jens Ulrik Høgh, Kommunikationsansvarlig for Nordisk Safari Klub

Oxford Universitet har netop udnævnt vildtbiolog, Amy Dickman, til Professor of Wildlife Conservation. Professor Dickman har viet sit liv til forskning i spændingsfeltet mellem traditionelle landsbysamfund og store vilde katte i Afrika. De seneste år har hun primært arbejdet med løver i Tanzania.

Amy Dickman er dybt engageret i praktisk naturbevarelse og har som en af de få videnskabsfolk, som sidder inde med den fornødne erfaring på emnet, vovet at stikke næsen frem i den giftige engelske debat om trofæjagt i Afrika med nogle voldsomt upopulære fakta om denne praksis. Dickman er ikke selv jæger, hun er ikke betalt af jagtindustrien, og sandt at sige er hun ikke specielt vild med tanken om, at vi er nogle stykker, der finder glæde i at gå på jagt efter nogle af de arter, hun arbejder på at beskytte.

Men hun har ikke desto mindre set nødvendigheden af jagtturisme i virkelighedens Afrika, og hun er bestemt ikke bange for at sige det! I sagens natur har dette været lidt af en gave til alle, som kæmper for bevarelsen af reguleret og bæredygtig jagtturisme, og vi er derfor mange, som jubler over nyheden om, at Oxford University – en af verdens mest anerkendte videnskabelige institutioner – har valgt at tildele Amy Dickman den ærefulde titel på baggrund af hendes akademiske meritter. Hold øje med Professor Dickman – hun gør en enorm forskel for jagten.