ulvejagt
Foto: critterbiz, Coatesy, Szczepan Klejbuk, SunKiss og Martin Prochazkacz/Shutterstock

I takt med at antallet af ulve i USA vokser, indføres der licensjagt på ulve i flere og flere stater. I Wisconsin er målsætningen i ulveforvaltningsplanen udarbejdet af The state Department of Natural Resources en bestand på 350 ulve, men samme myndighed vurderer den nuværende bestand til godt 1.000 dyr. Man planlagde derfor en licensjagt i november 2021, men en domstolsafgørelse slog fast, at der skulle afvikles en jagt allerede i februar.

Mandag den 22. februar startede derfor en seks dage lang licensjagt i delstaten. Der var solgt 1.547 licenser, og myndighederne forventede en afskydning på knap 120 ulve. Allerede onsdag stod det dog klart, at ulvejægernes succes var langt højere end forventet, og jagten blev afblæst fra torsdag aften. I alt blev der på tre døgns jagt nedlagt 216 ulve, hvilket oprører dyreretsorganisationer i hele USA – selvom forårsbestanden før årets hvalpekuld altså stadig er mere end dobbelt så stor som det officielle bestandsmål.

Set i et naturbevarelsesperspektiv er det svært for mig at se historien som andet end et glædeligt udtryk for, at ulvebestanden i det nordvestlige USA for længst har opnået en størrelse, hvor bæredygtig årlig licensjagt er en ren selvfølgelighed i...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: