En underart af rødræven i det vestlige USA – Sierra Nevada red fox (Vulpes vulpes necator) – befinder sig nu på randen af udryddelse. Myndighederne anslår, at der maximalt er 40 voksne dyr tilbage i Californien, som udgør kernen i artens naturlige udbredelsesområde.

Underarten trues især af en voksende bestand af prærieulve, som ikke tolererer ræves tilstedeværelse i deres revirer, men omfattende skovbrande har også kostet den svindende bestand dyrt i de senere år.

Underarten er nu så hårdt presset, at det er svært at se lys for enden af tunnellen. Det er desværre ikke alle arter og underarter på planeten, der kan reddes – og slet ikke, når det direkte eller indirekte er menneskelig aktivitet, som truer arterne. I Sierra Nevada rødrævens tilfælde er en eksploderende bestand af coyote (som er et resultat af den aktuelle forvaltning eller mangel på samme) det primære problem.

Coyotes trives i menneskers nærhed med masser af affald, trafikdræbte dyr og husdyr at mæske sig i, mens Californien på den anden side har sænket jagttrykket på den opportunistiske rovvildtart gennem årtier. Mere mad, mindre jagttryk, flere coyotes. Der er ingen tvivl om, at målrettet reguleringsjagt på coyote ville...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: