Et forslag om at forbyde grousejagt blev i juni nedstemt med større majoritet i det engelske parlament end et tilsvarende forslag i 2016. Over de seneste fem år er støtten til den hjemlige engelske jagt altså vokset betragteligt i det engelske parlament.

Det var anti-jagtaktivisterne anført af BBC TV-værten, Chris Packham, (spydspids for anti-jagtorganisationen ”Wild Justice”), der havde fået rejst forslaget med påstande om omfattende skader på miljøet og på biodiversiteten som følge af grousejagten.

Men de engelske jagtorganisationer var bedre forberedte end for fem år siden, hvor et forbud blev undgået med et minimalt flertal for jagten. Forslaget blev denne gang mødt af velinformerede politikere, som repræsenterede deres vælgere i landdistrikterne og lykkedes med at jorde forslaget om et forbud fuldstændigt.

Jagtsiden vandt med flere længder debatten omkring både miljøaspekterne, jagtens betydning i lokalsamfundene og økonomien. Jagtmodstanderne fremstod nærmest amatøragtigt uforberedte og overraskede over modstanden.

Der er desværre næppe tvivl om, at de ekstremt aggressive angreb på jagten vil fortsætte i England, men det er glædeligt, at jagtorganisationerne så småt er begyndt at indse,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: