I marts 2018 posterede en ung tysk jæger – ”Waidfräulein” – en historie og et billede efter en vellykket rævejagt på Facebook. Posten affødte på blot nogle få timer mere end 2.000 hadefulde kommentarer og fornærmelser.

Men jagthaderne havde valgt den forkerte Fräulein som mobbeoffer. Hun henvendte sig til advokat Dr. Heiko Granzin og det tyske jægerforbund, og de assisterede hende i et omfattende sagsanlæg imod nethaderne. En udfordring i sagen var, at Facebooks hovedkvarter i Europa befinder sig i Dublin, så det er kun den irske statsanklager, der kan forlange sporing af IP-adresser anvendt til hadeopslag på det populære medie. De irske myndigheder var dog yderst samarbejdsvillige og haderne – hvoraf mange benyttede sig af synonymer og falske profiler – blev sporet og stævnet.

Nu – omkring 30 måneder senere – er der faldet mere end 50 afgørelser i det omfattende sagskompleks. De omfatter ud over tilhold om at ophøre med chikanen også heftige bøder og betaling af omfattende sagsomkostninger. En enkelt hader, som benyttede sig af et nedsættende slangudtryk om det kvindelige forplantningsorgan, er dømt til at betale 3.800€ i bøde og sagsomkostninger – altså MEGET dyrere end at vaske...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: