termiske spottere

Termiske Spottere – Nye tendenser

Markedet for natoptik og termiske spottere er inde i en rivende udvikling, og selv de store klassiske europæiske optikproducenter har opdaget denne tendens og kommer med deres egne nye spændende produkter senere på året. Andre firmaer har været i gang i et godt stykke tid og har forstået at finpudse opskriften på, hvordan sådan en enhed skal bygges for at ramme den hårfine balance mellem teknologiske muligheder, jægernes reelle praktiske behov og smertegrænsen for den altid slunkne pengepung.

Lovgivningen og den generelle holdning til natoptik halter stadig lidt bagefter herhjemme. Den brede jægerstand er ærlig talt ikke kendt for sin evne til at omfavne nye ideer hurtigt. For bare ti år siden var den generelle holdning blandt hovedparten af jægere, at anvendelse af lyddæmpere udelukkende var noget for krybskytter. Holdningen til lyddæmpere har heldigvis ændret sig radikalt siden da, men indstillingen til natoptik matcher fint denne tendens – Som følge af de problematiske mårhunde er der dog nu en smule opklaring at spotte ude i horisonten, og et støt stigende antal jægere har efterhånden prøvet disse enheder og fundet dem mere interessante end farlige.

Sverige

I takt...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: