
Der er stadig masser af vild natur, som venter på at blive opdaget og dokumenteret, selvom hastigt svindende levesteder gør opgaven til en ulige kamp mod uret.
Så sent som i 2010 blev arten Walter’s duiker (Philantomba walteri) for første gang beskrevet af videnskaben. Den lille duiker – der vejer 4-6 kg. – findes i et begrænset savanneområde i de vestafrikanske lande Togo, Benin og Nigeria.
I mange år var arten udelukkende kendt fra i alt 41 fund på illegale markeder for bush-meat. Krybskytteri ledte med andre ord til artens opdagelse og beskrivelse, ingen vestlige videnskabsfolk havde set et levende eksemplar af den lille antilope.
I starten af april gik et par af de små duikere imidlertid i en vildtkamerafælde i et naturreservat i Togo, og ikke-lokale kunne for første gang se den nyopdagede art i levende live. Vildtkameraer bliver brugt mere og mere intensivt til dokumentation i naturbevarelsesarbejdet.
En af biologerne bag de 100 vildtkameraer i det pågældende naturreservat udtalte til pressen, at ”Denne vilde art har med enestående dygtighed undgået videnskaben i 200 år, men tragisk nok har den ikke de samme evner til at undgå net, snarer og krybskytternes hunde”
IUCN har langt fra tilstrækkeligt...