Projektilerne ligner strømlinede match projektiler.

Foto: Johannes Krarup

DRT står for Dynamic Research Technology, der er det amerikanske firma, som står bag udviklingen af dette nye projektil. Det er det danske firma www.gunsandpowder.dk, der importerer dem.
Priserne på projektilerne er markant præget af projektilernes materialevægt. Det mindste 5,6 mm. projektil koster knap 4 kroner, mens det tungeste 7,62 projektil koster knap 15 kroner. I Danmark er det kun projektiler til genladning, som er tilgængelige.
I hjemlandet producerer Dynamic Research Technology dog færdigladet ammunition.

DRT er navnet på endnu et alternativt blyfrit projektil.

Udseende

Projektilerne ligner strømlinede hulspidsede matchprojektiler. De kunne til forveksling ligne et Berger VLD eller Lapua Scenar projektil. Når man sliber et projektil igennem, vil man konstatere, at kappen er af almindelig tykkelse. Der er hverken tale om et specielt tykt materiale eller for den sags skyld en papirstynd kappe. Firmaet producerer ikke selv kapperne, men får dem fra en anden projektil-producent.

Projektilerne ligner strømlinede match projektiler.

Kernen består af pulveriseret jern. Da jeg sleb ind til kernen, troede jeg, at jeg med en nål let kunne kradse kernen ud. Det kan man ikke. Kernen af det...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: