Det ydre

Leupold VX-Freedom 3-9×50 FireDot. Direkte ud af kassen viser kikkerten en solid konstruktion af høj kvalitet. Formgivningen er flot uden at være prangende. Objektivet på 50mm og det smalle okular giver et meget klassisk udseende, og Leupolds guldring på objektivet afslutter kikkerten. Det er en kikkert, der vil se godt ud på næsten alle jagtrifler.

Foto: Ida Maria Schouw Andreasen og Bo Bjerregaard

Det ydre er i et rør af aluminium, og Leupold har gjort en stor indsats for at holde vægten nede – kun 458g. Det betyder dog ikke, at kikkerten føles, som om den ikke kan holde til det meste. Den er også vand- og dugtæt, så der er ingen problemer, når man kommer ud i det danske efterårsvejr.

De finere dele på kikkerten er ligeledes godt bygget: Alle gevind, samt højde- og side indstillingsskruer, går stramt. Klikkene på stilleskruerne er mærkbare, og markeringerne på selve skruen er fine. Diopter og forstørrelse er lette at arbejde med uanset skydestilling. På banetesten har der ikke været nogle anmærkninger på tracking og klikfasthed. Det har naturligvis ikke været muligt at teste over så lang tid, at dybere fejl vil komme til syne, men der er ingen grund til at tro, at dette skulle ske.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: