Tekst og foto: Claus ”Claude” S. Andersen.

Historie, erfaring og traditioner er alt sammen en stor del af jagtuniverset. Det samme gælder også for de to nordiske firmaer, jeg har kigget på.

Lidt fra historiebogen om Härkila.

Härkila startede i Sverige som en hundekennel, og i 1985 blev det så til et tøjmærke, som i dag indtager en fremtrædende plads i det internationale marked for fremragende beklædning til den krævende jæger og udfordrende jagt.

AXIS MSP® camouflagemønstret er mørkt i farverne.

I 2017 introducerer Härkila deres egen membran under navnet Härkila Weather System (HWS®), og den er vandtæt, vindtæt, letvægt, åndbar, næsten lydløs og har indbygget stretch-funktion.

Eftersom flere og flere jægerer efterspørger jagttøj i camouflage, så udvikler Härkila deres AXIS MSP® camouflage mønster med en række eksperter på området. MSP® står for Multi Season Pattern og skal kunne anvendes i flere forskellige typer af terræn under flere sæsoner.

Det er netop et Lynx jagtsæt i AXIS MSP® camouflage og med HWS® membran, jeg har valgt at sammenligne med et jagtsæt fra Swedteam.

 Lidt fra historiebogen om Swedteam.

Swedteam er dybest set en familievirksomhed, der blev grundlagt i 1919 og hermed har over 100 års erfaring i...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: