Den sydafrikanske miljøminister, Barbara Creecy, har netop udsendt en rapport med resultaterne af mere end to års drøftelser i et ekspertpanel nedsat for at belyse lovgivningen omkring opdræt og kommerciel udnyttelse af arterne, løve, leopard, næsehorn og elefant.

Panelet anbefaler et stop for opdræt af alle disse arter, hvilket i sagens natur også bliver et stop for jagt på de opdrættede dyr. Om anbefalingerne bliver til sydafrikansk lov vil tiden vise, men dette er unægteligt et stort skridt på vejen.

Hvis dette bliver gennemført, ser jeg det som en meget klar fordel for den sydafrikanske jagtbranche, hvis gode ry i årtier er blevet plettet af den forsvindende lille (men magtfulde) minoritet af løvefarmere, som stædigt har fastholdt deres ret til at sælge dåseløvejagt. Jeg er overbevist om, at branchen som helhed vil opleve en gevaldig nettogevinst i kølvandet på en sådan oprydning.

Minister Creecy understreger, at udspillet ikke er et angreb på jagtturismen – jeg tror også, at de fleste af os ser det mere som en gave. Selv er jeg ufattelig træt af at skulle forklare, at ”de brodne kar” i Sydafrika ikke har opbakning fra den brede majoritet i den internationale jagtverden, men indtil nu er...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: