I vort naboland er en af de mest opsigtsvækkende retssager om ulovlig jagt nogensinde ved at være igennem første instans af det svenske retssystem (Tingsrätten). Der er tale om en straffesag imod fire personer, der står tiltalt for – på forskellig vis – at have bidraget til illegal jagt på blandt andet ulv.

En af de tiltalte er milliardæren Karl Hedin, som i årevis har deltaget i den svenske ulvedebat som bogforfatter og foredragsholder. Han er dybt kritisk til genetableringen og forvaltningen af den svenske ulvestamme. Hedin er en af Sveriges største private skovejere og har tjent sin formue på savværker og byggemarkeder. Han er også passioneret jæger.

Den 26. oktober 2018 befandt han sig i en af sine skove med en ansat, som er med til at håndtere jagten på hans områder. I løbet af dagen talte han i telefon med sin søster, politiet lyttede med på samtalen, og kort tid efter blev han anholdt. I første omgang sigtet for illegal jagt på ulv og bortskaffelse af et ulvekadaver i en stor ovn på et af hans savværker. Også den ansatte blev anholdt, og anklageren sendte en fuldt udrustet indsatsstyrke hjem til dennes bopæl – hvor hans hustru og to små børn befandt sig – for at konfiskere hans...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: