Foto: Johan Ljungné

Hvor man i Danmark ønsker at reducere bestanden af mårhunde, har man i Sverige et tilsvarende stærkt ønske om at regulere antallet af vildsvin. I begge lande har man af samme grund længe kunnet få tilladelse til at besidde natsigter, og reglerne for anvendelse af dem til mårhundejagt herhjemme er under revision.

Reglerne for vildsvinejagt i Sverige gennemgik sidste år en omfattende revision. Man skal stadig have tilladelse til købe og besidde natsigter, men det er nu blevet lovligt at anvende dem til vildsvinejagt om natten i åbent terræn og ved foderpladser.

At se i mørke er altså både muligt og lovligt under vildsvinejagt i Sverige, og forventes snart at blive det til regulering af mårhunde i Danmark. Muligheden for at anvende natsigter bliver herved en af de største ændringer i jagtlovgivningen i mange år. Det er så stort et skridt, at det kan sammenlignes med, dengang man gik over fra forladere til at bruge våben med patroner for 150 år siden. Det indebærer en helt ny dimension af jagten, som vi kun lige har set begyndelsen på, idet udviklingen af teknikken går meget stærkt. Jægere er imidlertid meget konservative, så det tager erfaringsmæssigt lang tid, før de ændrer...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: