Prins Philip – kendt verden over som den britiske dronning Elizabeth II’s prinsgemal – drog til de evige jagtmarker den 9. april. Den jagtglade prins var en fornem ambassadør for jagten og var også dybt involveret i naturbevarelse verden over. Således var han med til at grundlægge Verdensnaturfonden (blandt andet sammen med den hollandske kronprins, som også var jæger), og han tjente i mange år som præsident for WWF-UK og for WWF-International.

Philip var ganske åben omkring sin jagtpassion og havde udtrykkeligt bedt om, at hans kiste skulle køres fra slottet til kirken i Land Rover jagtbussen fra Sandringham. Den engelske presse undgik meget omhyggeligt at bemærke prinsens åbenlyse jagtstatement i deres dækning af begravelsen, men Sir David Attenborough – som oftest forholder sig stærkt kritisk over for jagt og jægere – talte åbent om jægeres oprigtige passion for det vilde og om, hvordan storvildtjægere var de første aktive natur-beskyttere.

Prinsen dyrkede entusiastisk mange forskellige former for jagt, spændende fra traditionelle fuglejagter til storvildtjagt under eksotiske himmelstrøg. Han nedlagde blandt andet tiger i Indien.

Prins Philip blev 99 år og ti måneder.

LÆS OGSÅ

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: