Sundhedsmyndighederne har nu lempet på restriktionerne på landets skydebaner. Det betyder, at flere baner åbner for skydning netop i tide til indskydning inden bukkejagten. Blandt den baner der åbner er nordeuropas største skydeanlæg i Vingsted.

Den langsomme og forsvarlige genåbning af Vingsted Skydebaner betyder, at der er sat en begrænsning på antallet af baner, og at skytter og jægere skal følge de på banerne angivne anbefalinger.

– Der er udformet en god vejledning for udendørsaktiviteter på skydebaner, som vi naturligvis følger på Vingsted Skydebaner. Det betyder eksempelvis, at vi holder god afstand, at der max. er 10 personer i et skydehus, at opholdsfaciliteter holdes lukket, og at skytterne selv medbringer liggeunderlag til skydningen, forklarer Lotte Højmark Tang, der er direktør i Skydebaneforeningen Danmark, som driver Vingsted Skydebaner.

– Skydning kræver skydekort og træningsammunition. Derfor er Skyttebutikken i Vingsted naturligvis også genåbnet. I første omgang med nødbemanding men med de sædvanlige åbningstider. Selvom alt ikke er som det plejer, så vi er meget glade for igen at kunne tilbyde skydning på riffelbaner, pistolbaner, haglbanen, biathlon og 3D buebanen, understreger Lotte Højmark Tang.