I de senere år har jagten i Skotland været under hårdt pres fra stærke dyreretsgrupperinger med masser af politiske allierede i pressen og blandt politikere. Det er i princippet alle tænkelige former for jagt og fiskeri, som er under angreb. Mange vil have den skotske kronvildtbestand nærmest udryddet for at gøre plads til mere skov, grousejagterne er under angreb for at forfølge rovfugle illegalt, og der indføres løbende nye restriktioner uden reelt hold i fakta ( i hvert fald hvis man spørger de skotske jægere). Nu har det skotske parlament efter pres fra anti-jagt-grupper vedtaget, at der fra nu af skal en særlig licens til for at drive organiserede jagter på grouse.

De skotske jagtvæsner føler, at den seneste licensordning er endnu et skridt på vejen imod det jagtstop, som de mange modstandere ønsker sig. De fremhæver, at de allerede nu beskyldes for kriminalitet i vidt omfang, og at det fremadrettet bliver ganske enkelt at ”plante beviser” for at fratage en ejendom licensen til at drive organiseret grousejagt.

Scottish Gamekeepers Association planlægger store demonstrationer med deltagelse fra et bredt udsnit af den skotske landbefolkning, hvis livsstil, de mener, er under angreb. Dog vil man i...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: