Tiger i indien

2020 går formentlig over i historien som det værste år siden kolonitiden for den indiske landbefolkning i relation til konflikter med vilde dyr.

De indiske myndigheder lader ikke til at have nogen som helst interesse i at belyse konflikterne med især store pattedyr som elefant, tiger, løve, leopard, bjørn, vildsvin og nilgai. Det på trods af at der er en stor stigning i antallet af skadede og dræbte.

Desuden er der meget, der tyder på, at de indiske myndigheder er endog meget kreative i forbindelse med optælling af bestande og formidlingen af resultaterne. Et eksempel er tigerbestanden, som med et trylleslag voksede markant med udsigten til international støtte og anerkendelse. Adskillige internationale forskere stiller et stort spørgsmålstegn ved de indiske tigertal og mener rent ud sagt ikke, at der foreligger dokumentation for, at bestanden er vokset væsentligt, de seneste årtier.

Det forholder sig nærmest omvendt med leoparderne. I en nylig melding blev det offentliggjort, at bestanden formentlig var faldet til 10.000-15.000 dyr. Imidlertid viste det sig, at der kun var optalt leoparder i beskyttede naturområder – nogle ganske få procent af landarealet i Indien – og at man ikke engang havde forsøgt...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: