Russiske myndigheder anslår, at op imod 160.000 kvadratkilometer skov er brændt af i tyndt befolkede områder i det nordøstlige Sibirien i år. Det er mere end tre gange Danmarks samlede areal og mere end resten af verdens skovbrande tilsammen. Røg fra de enorme skovbrande har for første gang nogensinde nået Nordpolen.

Brandene er opstået i kølvandet på en usædvanlig lang tørkeperiode efterfulgt af en hedebølge i området, der om vinteren er verdens koldeste. Ud over, at brandene i sig selv frigiver enorme mængder CO2 til atmosfæren, så påskynder de også optøningen af den underliggende permafrost, hvilket frigiver yderligere titusinder af års indefrosne drivhusgasser.

I disse tider er det givetvis ikke let at være dem, som fortsat benægter, at planeten er inde i en bekymrende fase af hastig opvarmning, og at problemet desværre lader til at være selvforstærkende. Jagtverdenen bør måske begynde at ofre midler og kræfter på at undersøge, hvordan yderligere temperaturstigninger vil påvirke vildtet og jagten, og hvordan vi som jægere kan medvirke til at bremse udviklingen og mildne dens konsekvenser?

Jeg tvivler meget stærkt på, at der er mindre brug for jagten i fremtiden, men jeg er på den anden...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: