Foto: Jens Perto

Jeg kan sagtens forstå fascinationen ved at kunne træffe et mål på lange afstande. Jeg kan til nød også forstå, at man glæder sig over igen og igen at kunne lave meget små skudgrupper, uanset skudafstanden. Men jeg kommer nok aldrig til at forstå, at det kan være et mål i sig selv at nedlægge vildt på store afstande. I min optik består jagt netop i at komme så tæt på vildtet som muligt for at mindske risikoen for anskydning. Derfor har jeg en indgroet skepsis over for tidens trend med at kombinere militær snigskytteteknologi med jagtvåben. For mig er det to forskellige verdener, som alene af jagtetiske årsager ikke kan forenes. Alligevel kunne jeg ikke undgå at blive begejstret for den danske riffelproducent Schultz & Larsens bud på en riffel til præcisionsskydning på lange hold.

Den udgave af en S&L Tactical, jeg fik lov til at prøve, kunne nemlig ved første øjekast godt forveksles med en ordinær jagtriffel med syntetisk skæfte. Da jeg fik den i hænderne, opfattede jeg den heller ikke som en skydemaskine, om end balancen i sagens natur var påvirket af kombinationen af det syntetiske skæfte og det udstyr, riflen var udrustet med.

Hjertet i S&L Tactical er låsestolen med den...
Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: