test af Rødpunktsigte

Test af rødpunktsigter til drivjagt. Med den teknologiske udvikling er der virkeligt kommet gang i markedet for mere og mere avancerede sigtemidler; termiske spottere, natoptik, med mere er i rivende udvikling, og selv den gode gamle optiske sigtekikkert er også spækket med flere og nyere features for hver model. Rødpunktsigtet, som også efterhånden er en kendt teknologi, er naturligvis også del af denne udvikling.

Micro Red Dot Sights, eller MRDS, er så små som sigtemidler efterhånden kan blive; ofte er de ikke meget større end en tændstikæske. Der er et kæmpe marked for MRDS blandt pistolskytter, især i USA, men de finder også brug på jagt, hovedsageligt drivjagt.

Her har vi testet seks forskellige MRDS for at undersøge om de kan tage springet fra pistolerne over på jagtriflen, hvor det skal gå rigtigt stærkt!

GENERELT om rødpunktsigter og MRDS

Sightmark Mini Shot M-spec FMS Rødpunktsigter
Sightmark Mini Shot M-spec FMS

Helt overordnet er rødpunktsigtet en forholdsvist simpel teknologi. De fleste, på nær den type der kaldes for holosights, skaber et sigtepunkt ved at reflektere lyset fra en LED diode på et specielt glas.

Dette gør skytten i stand til at skyde med begge øjne åbne, som med en haglbøsse, hvilket giver et uovertruffet overblik,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: