Opskrift på medaljoner af sommerbuk, med baconsalat
Fotograf: Betina Hastoft

JAGT PÅ FACEBUK

Et stort tillykke med de flotte bukke til alle de tålmodige riffeljægere (dygtige bukke og buk-inder), som i de sidste 6 uger gang på gang har været meget tidligt oppe eller sent ude i naturen. Tillykke med vildtet eller blot med den gode naturoplevelse, som jagt altid er garant for overalt i vores smukke, frodige land.

Facebook, Instagram og private billeder af spids- og gaffelbukke, seks- og otteendere og alle med flotte og specielle opsatser med særlige sprosser, perler og rosenkranse er flittigt blevet delt, nydt og liket.

Men nu er det jo ikke altid, det ydre, som tæller, eller udseendet det kommer an på (- men størrelsen derimod er altid vigtig 😉. For mig er det relevant at kunne se, at vildtet har haft det godt og har udviklet sig sundt, for så er der udsigt til mange gode timer i køkkenet og ved grillen resten af sommeren. Min gode jagtven, René Jantzen, som også skriver til JAGT, Vildt & Våben, er altid flittig med at få brugt hele vildtet, og det er imponerende at se, hvad han får lavet af alt fra postej, pølser, kebab og vilde, lækre grillerier.

Jeg har altid beundret hele processen fra opbrækning, flåning og forlægning af et stykke hjortevildt. Der er virkelig nogle, som mestrer dette som japanske kaiseki-kokke med elegante snit lagt til perfektion. Husk, at øvelse gør mester, så vær ikke bleg for at spørge en erfaren jæger om hjælp de første par gange, for det vil være ærgerligt at ødelægge kødet. Og kød er der nok af, så husk at få pakket og mærket kødet korrekt i hals, bove, køller, ryg, osv. Danmarks Jægerforbund har lagt mange fine videoer på nettet, som flot og nemt viser, hvordan man grov- og finparterer råvildt.

Nyd det for VILDT!

4 personer

  • 600 g tyksteg/klump af råvildt (kølle)
  • 300 g baconskiver
  • olivenolie
  • kryddersalt/rub
  • 500 g broccoli
  • 250 g grønne bønner
  • bredbladet persille
  • 30 g parmesanflager, til pynt

Dressing

  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1½ spsk. whisky
  • 25 g parmesan
  • ½ spsk. citronsaft
  • kryddersalt og peber

Puds kødet ved at fjerne hinder og ydre blodårer på kødet med en skarp kniv. Skær kødet i 4 reelle stykker på tværs af kødets fibre. Stil kødet på højkant, vikl en skive bacon (eller to) om hver medaljon og fastgør med en kødnål eller tandstik. Pensl med olie eller en hjemmelavet marinade og drys medaljonerne med en kryddersaltblanding eller grillrub.

Skær broccolien i små buketter og læg dem i en skål. Nip bønnerne og halver dem. Kom bønnerne i kogende letsaltet vand i 3 minutter. Hæld kogevandet fra bønnerne over broccolibuketterne og lad dem trække i vandet i et minut. Si vandet fra broccoli og bønner og lad dem tørre og dampe af.

Skær resten af baconskiverne i strimler og steg dem sprøde på en tør pande i et par minutter. Læg den ristede bacon på en køkkenrulle. Kom broccoli og bønner på panden og steg dem i baconfedtet i et par minutter.

Pil hvidløgsfedet og pres det i en skål. Tilsæt mayonnaise, whisky og fintrevet parmesan. Smag dressingen til med citronsaft, salt og peber. Vend broccoli og bønner i whiskydressingen og anret med baconstykker, hakket persille og parmesanflager.

Grill eller steg medaljonerne i ca. 3-4 minutter. Start med at stege baconsiderne, så baconen bliver sprød og vend medaljonerne undervejs. Lad dem trække i 5 minutter inden servering. Nyd de grillede medaljoner med den cremede baconsalat og servér evt. med kartofler eller groft brød.

TIP
Husk, at du sagtens kan lave medaljonerne af andet hjortevildt som kron-, sika- eller dåvildt.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: