En britisk komiker – Ryan Dalton, der betegner sig selv som veganer og dyreelsker – har i nogen tid produceret en podcast under titlen ”Into the Wild”. I flere afsnit har han berørt emnet trofæjagt. Det opsigtsvækkende i det er naturligvis ikke, at en selverklæret dyreelsker gransker jagten og dens konsekvenser. Det faktum, at Dalton har lyttet objektivt til både videnskabsfolk med praktisk naturbevarelseserfaring og ikke mindst til de afrikanske lokalbefolkninger, som er dybt involverede i – og afhængige af – jagtturismen, er derimod bemærkelsesværdigt og meget positivt. Disse stemmer bliver ellers stort set altid undertrykt i skyttegravskrigen mellem jægere og jagtmodstandere.Og Dalton slipper rigtig godt fra det. Slutresultatet er både informativt og rigtig værdifuldt for jagtfinancieret praktisk naturbevarelse.

Nu forsøger Ryan Dalton at rejse penge til en dokumentarfilm – Into The Wild: Beyond The Trigger – med samme tema, hvor han opsøger afrikanske lokale, der arbejder med jagtturisme, og får deres historie dokumenteret. Han arbejder ud fra et budget på blot 5.000 £ til rejseomkostninger. Jeg håber inderligt, at dette bliver til noget. Dels på baggrund af den objektivisme, der har præget...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: