Løve

Indtil for ganske nylig har myndighederne i EU lande ikke skelnet imellem import af trofæer fra henholdsvis vilde og opdrættede løver nedlagt i Afrika. Men dette er muligvis ændret.

I hvert fald lyder det fra trofæimportfirmaet Labrador Cargo, at myndigheder i både Tyskland og Danmark er begyndt at stille en masse uddybende spørgsmål omkring baggrunden for løvetrofæerne. Herunder vil man for eksempel vide, hvem der ejer farmene, hvor stor en ungedødelighed de har i opdrættet, hvor mange løver de avler og så videre.

Det er uvist, hvorfor denne praksisændring kommer nu. Der har ikke været nogen høringsproces omkring ændringer i praksis, og de skemaer med spørgsmål, der skal udfyldes – især fra de tyske myndigheder – ser mistænkeligt uofficielle ud.

I USA har USFWS siden 2015 bremset for al import af løvetrofæ fra opdrættede løver. Det er sket med et krav for dokumentation for, at jagten på den specifikke løve har været til gavn for naturbevarelse i almindelighed og for løvebevarelse i særdeleshed. Karakteren af de spørgsmåle, der nu stilles af europæiske lande, antyder, at man har slået ind på en lignende kurs eller er i færd med at indsamle data om løveopdræt.

Det er naturligvis INTET...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: