Af: Mads Dengsø Jessen

Biomixtur koster 89 kr. for en sprayflaske for 50ml og 159 kr. for 100 ml., der holder til ret mange ture i skoven. Se mere på koskov.dk.

FLÅTSPRAY

Den nye Biomixtur er en flåtspray som bevirker, at brugeren bliver uinteressant for de blodsugende mider, og dermed undgår at blive bidt. Mixturen er blevet til efter at udviklernes datter borreliose og mistede 2 år til sygesengen. De aktive stoffer i sprayen, som holder flåterne på afstand, er baseret på økologiske, æteriske olier samt forskellige økologiske tinkturer udvundet på bio-alkohol. Det er for eksempel citral, geraniol, d-limonene med mere.  Duften er ret mild og egentlig helt behagelig og velduftende. Mest af alt mindre det om en svag mandarinduft, eller i hvert fald citrus.

Du kan spraye mixturen på huden eller på tøj og støvler. Vi havde ingen problemer med pletter eller blegning af de materialer, der blev sprayet. Du skal blot holde sprayen cirka 20cm fra stedet du vil spraye, og så pifte mixturen på. Vi brugte sprayen mest op af støvler og underben, og så et par pift op ad armene – altså der hvor de små kryb gerne griber fat.

Biomixturen blev testet både på sheltertur med ungerne og jagtture herhjemme og i udlandet....

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: