Et stigmatiserende forsøg på at nedgøre jægere i almindelighed og andejægere i særdeleshed.

En række socialaktive jægeres reaktion var lige så hurtig, som den var forudsigelig, og så var krigen på ord og holdninger atter i gang. Ornitologerne fik, hvad de ønskede – lidt rav i gaden, og samtidig båret endnu en splint til det bål, de gerne vil tænde under den danske jagt.

Men nu skal I  bare høre, kære ornitologer.

I lader, som om I ikke ved det, så jeg skriver det lige ud:
Jægere elsker også naturen. Og vi elsker fuglene. Også dem, der ikke leveres på det karikerede samlebånd, og som kan nedlægges.

For mit eget vedkommende, så glæder jeg mig hvert år over viberne i naboens pløjemark og hjælper jævnligt maskinførerne under sommersåningen med at markere redestederne, så de ikke ødelægges under de store maskiner. Ligesom jeg med lige dele fryd og ærefrygt oplevede vandrefalken senere på sæsonen slå og fortære en af de endnu ikke flyvefærdige vibeunger.

Da vi sidste år skulle have lavet nyt tag, tilrettelagde vi arbejdet, så det først gik i gang, da de omkring 25 svalereder var tomme – også selvom det gav lidt ekstra omkostninger på grund af efterårets dårligere vejr.

Og sådan har mine jagtkammerater det også.

Ligesom vi gerne efterstræber mårhunde tidligt og silde og ræve i de områder, hvor der er jordrugende fugle.

Fordi vi vil det samme som Jer. Vi vil natur. Mere natur og vild natur. Og selv de udsatte ænder er natur, for de forekommer ofte i de vandhuller, som vi selv har etableret der, hvor der før var mark og monokultur og intet vildt overhovedet.

Selv et andeholdigt vandhul rummer mere vild, oprindelig og divers natur end en flad mark. Jægere holder af naturen og vedligeholder den. Så der bliver plads til endnu flere urter, flere insekter og dermed fødegrundlag for endnu flere forskellige fuglearter.

Så Egon Østergaard– vi er ikke fjender. Vi er på samme hold, og vi vil også naturen det bedste.

Den dag, vi slår kræfterne sammen, så bliver den danske natur endnu rigere.

Hvad venter I på?

Knæk og bræk
Steen Andersen