Foto: Johan Swanepoel, 2020 Photography, Brian Lasenby og PhotocechCZ/Shutterstock

I en tid, hvor der hen over jul og nytår ikke er sket så meget på jagtfronten rundt om i verden, er jagt og jægere blevet angrebet fra alle sider i Danmark.

Både Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Naturfredningsforening samt masser af enkeltpersoner spændende fra private over politikere til offentligt ansatte forskere har været ude med riven efter jagten, og det er brede generelle og fordomsbaserede angreb – ikke rettet specielt imod f.eks. havjagt eller ”trofæjagt”, men derimod det hele. Nogle få eksempler:

DOF har anvendt deres nyhedsbrev til at efterlyse døde fugle i vandkanten i kølvandet på den snart overståede jagtsæson i et slet skjult forsøg på at forberede den næste shitstorm.

Bestyrelsesmedlem i DOF – Hans Meltofte – har i et stort debatindlæg i Jyllandsposten angrebet danske jægere med beskyldninger om, at vi anskyder fem gange så mange fugle, som vi får med os hjem og et forslag om at afskaffe jagten, som vi kender den, og udføre nødvendig regulering med professionelle jægere, der nedlægger vildtet fra biler…

På sociale medier fyger det med fordomsbaserede holdninger omkring, at jægere er...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: