I-jagt-tagelser 2020

Foto: VP Brothers, Gary Ross, artjazz, ironwas, Denys Ovcharenko, Olivier Le Moal og Coatesy/Shutterstock

EU vil jagtfrede 10 % af EU’s landareal

EU kommissionen har fremsat et forslag om, at 10% af EUs landareal skal under streng naturbeskyttelse inden 2030 for at sikre biodiversiteten. Det er i den forbindelse bemærkelsesværdigt, at kommissionens forestilling om streng fredning af områderne omfatter forbud imod jagt, fiskeri, skovdrift og minedrift.

Det forekommer lidt mærkværdigt, at kommissionen sidestiller potentielt bæredygtige aktiviteter som jagt og fiskeri med minedrift. Det er også uklart, hvorfor kommissionen mener, at principielle jagtforbud gavner biodiversiteten. Mest af alt virker kommissionens forslag omkring jagtfredningerne mest af alt som et forsøg på at sætte en grøn biodiversitetsetiket på en principiel modvilje imod jagt. Det vil i så fald ikke være første gang, at EU politikere forsøger at flyve fagligt ubegrundet jagtmodstand under radaren. Europas jagtorganisationer forventes at gå hårdt ind i denne debat.

EU landene er allerede begyndt at skændes om, hvorvidt eventuelt strengt beskyttede områder skal omfatte 10 % af arealet i de enkelte lande, eller om der kan ”handles” med...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: