Foto: Natalia Yatskevich, Woods North Photo, Paco Como og Howard Sandler/Shutterstock

1Jagtturisme i Storbritannien er truet

Jeg beskrev i decemberudgaven af I-jagt-tagelser, hvordan den engelske miljøminister, dyreretsaktivisten Zac Goldsmith truer med et forbud imod import af jagttrofæer til UK. Det sker, fordi han – og et flertal af  andre engelske parlamentsmedlemmer – finder ”trofæjagt” stærkt amoralsk.

Siden har det engelske miljøministerium DEFRA startet en høring, som efterspørger holdninger og fakta i forhold til fire mulige scenarier for fremtidig britisk lovgivning omkring ”trofæjagt”. Disse omfatter et forbud imod import af jagttrofæer fra visse arter, strengere krav til dokumentation for naturbevarelse, forbud imod import og eksport af jagttrofæer fra alle arter eller en bevarelse af de nuværende regler.

I en e-mail til Fieldsport Channel har DEFRA bekræftet, at et eventuelt total-forbud imod både import og eksport af jagttrofæer også vil omfatte britiske arter såsom skotske kronhjorte, engelske råbukke, muntjaks osv. Et sådant forbud vil med stor sikkerhed lukke ned for jagtturisme i UK.

Alene i Skotland nedlægges der i øjeblikket omkring 20.000 hjorte. Et stop for eksporten af...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: