Foto: Budimir Jevtic, 2020 Photography, MaartenGR, Stephan Dreyer og geno4ka01/Shutterstock

EU hader jægere

I EU kommissionen forslag til en fælles plan for biodiversiteten i 2030 sidestiller man bæredygtige naturaktiviteter som jagt og lystfiskeri med minedrift og ønsker disse aktiviteter forbudt på 10% af EU’s areal i fremtiden.

Det har – naturligvis – ingen rod i faglighed at udelukke bæredygtig jagt i naturområder og må alene ses som et udtryk for den jagtfjendskhed, som oftere og oftere stikker sit hoved frem i udmeldinger fra EU. De nationale jagt- og lystfiskerforbund – herunder Danmarks Jægerforbund – samt FACE har da også protesteret højlydt.

Jeg har skrevet det før og gentager det gerne. EU er ikke venligt indstillet overfor jagt og jægere. Desværre. Jeg har kun set forslag om stramninger og forbud fra den kant.

Hanløve i Sydafrika

Krigen om dåseløver er blusset op igen

Jagt på løver avlet i fangenskab til formålet – altså ”dåseløvejagt” eller ”canned lions” – er desværre ikke helt en saga blot. Det foregår ganske vidst i betydeligt mindre omfang, end det har gjort, men at det overhovedet sker, er et kæmpe imageproblem for jagten.

Den kedelige praksis er i realiteten begrænset til Sydafrika,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: