Foto: Isaac Zakar, Marilyn Barbone, Marcin Niemiec, Maxim Lysenko og Kommunikationsansvarlig for Nordisk Safari Klub

1COVID-19 og jagtindustrien

I skrivende stund er COVID-19 epidemien først for alvor brudt ud i Europa og USA. Det er derfor alt for tidligt at gætte på sygdommens betydning for jagt og jægere, men man kan allerede nu konkludere, at også vores passion rammes hårdt.

En af de brancher, der først mærker konsekvenserne, er rejseindustrien. Grænser lukker ned overalt. Flyselskaber, hoteller, turistattraktioner og rejseselskaber står allerede på nuværende tidspunkt nærmest stille over det meste af verden, og alt efter hvilke eksperter, man vælger at tro på, så kan dette i værste fald vare i mange måneder.

På den sydlige halvkugle – Afrika, Sydamerika, Australien og New Zealand – går man netop nu ind i den primære jagtsæson. Meget tyder på, at COVID-19 vil få negativ indflydelse på hele sæsonen. Det er blot tiden, som kan vise, hvor svære konsekvenserne bliver for de mange outfitters, der først og fremmest afhænger af de næste måneders indtægter. Der er nok også god grund til at bekymre sig lidt over flyselskabernes fremtid. Mange af dem skranter allerede økonomisk, og det er nok...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: