Foto: Ondrej Prosicky, Artush, dangdumrong og Alexey Fedorenko/Shutterstock.

1Fake news om jagt i Europas tabloidpresse

En journalist fra mediet Bild – som er kendt som Tysklands svar på Ekstrabladet – besøgte den store tyske jagtmesse Jagd & Hund i Dortmund med det formål at skrive en sensationel artikel om trofæjagt. Han udgav sig for at være en person, der ville købe en jagtrejse til sin gamle bedstefar og slog ned på en outfitter fra Zimbabwe. Hvad der præcis blev sagt i løbet af deres samtale, er der i skrivende stund ikke fremlagt dokumentation for, men i avisen blev det til en opsigtsvækkende påstand om, at outfitteren havde tilbudt journalisten at køre ud i terrænet og skyde leoparden i et ben med det formål at gøre det betydeligt nemmere for jagtgæsten at nedlægge leoparden.

Problemet i denne historie er først og fremmest, at denne fremgangsmåde i virkeligheden er en nærmest 100 % sikker opskrift på fiasko. Udover, at det naturligvis ville være frygteligt dyrplageri at anskyde dyr med vilje, så er en anskudt leopard en afsindig farlig modstander. Outfitterne ved udmærket, at et sekund i nærkontakt med en anskudt leopard er lig med 30 sting …. hvis man overlever. Ingen outfitter i verden...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: