Foto: Niels Busch

En varm sommerdag åbner jeg for tre kartoner flugtskydningspatroner for at give mig i lag med 9 haglbøsser, som alle koster under 10.000 kroner. Jeg sætter sportingbane-programmet til at skyde en bestemt serie med enkeltduer. Dette program kommer den til at køre hele testdagen for at have et rimelig ensartet sammenligningsgrundlag.

På testdagen har jeg to hjælpere: Min datter Kirstine og den rutinerede jæger og konkurrenceskytte Rolf Hagstrøm, som starter morgenen med at beklage sig over, at der ikke er nogen sidebyside, der skal testes, for det er hans foretrukne haglvåben.
Til trods for denne anke demonstrerede Rolf hurtigt, at det ikke kun er riflen, han mestrer. Kirstine og Rolf fik lov til at skyde med testens kortskæftede haglbøsse, som har en skæftelængde på 35 cm.
Vi fandt ud af, at bøssen var for kort til dem begge. Den vil nok egne sig til personer med en endnu klejnere statur. På skydebanen har jeg som regel ingen problemer med at skyde med for kort skæfte. Det er bliver først værre, når jeg skal til at skyde instinktivt, så går det som regel galt. Jeg skød selv med bøssen, og min træfsikkerhed afveg ikke fra de andre testbøsser.

Bred gruppe

Haglbøsser i prisklassen...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: