Garmin Foretrex 701 Ballistic Edition test

Praktisk test af Garmin Foretrex 701 på jagt og på skydebane af Claus Sloth Andersen, som går helt ned i de små detaljer. Her får du alt at vide.

Jeg er i Sydafrika sammen med min hustru og jagtmakker, Freya hos Orange River Hunting & Safaris. Sammen med de to professionelle jægere, Melron og Biela har vi lige pürschet os frem til en række lave træer og kan se en flot sabelantilope stå ude i horisonten.

Jeg knæler ned, tager min Vortex afstandsmåler frem og sætter den for øjet. Et blødt tryk på measure-knappen og jeg bliver belønnet med tallet 345 meter i displayet.

Jeg kigger ud og vurderer vinden. Der er næsten vindstille, hvor vi er, men jeg kan se, at det blæser noget mere ude ved sabelantilopen. Jeg placerer mig bag min riffel og kigger gennem min Razor HD II 3-18×50 optik. Jeg kan tydeligt se grenene bevæge sig, og jeg kan se det orange sand hvirvle op tæt på antilopen.

Garmin Foretrex 701 Test (7)
Claus i fuld koncentration umiddelbart før afgivelse af skuddet.

Jeg vurderer vinden til at være omkring seks til otte m/s derude og lægger hastigheden sammen med vindretningen ind på min Garmin Foretrex 701. Det tager få klik, og jeg har hurtigt tre tal på hovedskærmen: 2.15U, 0.29L og 0.45L.

In action

Det første tal er...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: