Min Remington med det originale Varmint skæfte monteret.

Foto: Claus ”Claude” Sloth Andersen & Jan Bekker (Biela) fra Orange River Hunting & Safaris.

 Det lange skud

“Kan du klare det skud”

“Ja, det kan jeg godt?”

Vi er i Kalahariørkenen, Sydafrika. Mel, der er professionel jæger (PH) hos Orange River Hunting & Safaris har lige stillet mig spørgsmålet. Sammen med min hustru, Freya og Biela, som er den anden professionelle jæger, der følger os, har vi pürschet os frem til en række små træer. Herfra kan vi kan se en flot sabelantilope stå og trone på toppen af en højderyg.

Jeg kigger ud på sablen, og tager min afstandsmåler frem. Et blødt tryk på ”measure” knappen, og jeg bliver belønnet med tallet 345 meter i displayet. Hvis jeg havde beholdt det originale skæfte på min Remington 700, så ville jeg sandsynligvis ikke tage skuddet, men jeg har skiftet det ud med et A*B Arms MOD*X GEN III chassis for over to måneder siden. Jeg har været på skydebane mere end 10 gange og ved nu, hvor præcist min riffel rammer.

Min samling af skuddene har været perfekt på 100 og 200 meter, og da vi ankom til Sydafrika for tre dage siden og indskød vores rifler, var samlingen også perfekt. Jeg skød også på 300 og 500 meter-banen og ramte nøjagtigt, hvor...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: