Fabarm L4S Grey Hunter
Fabarm bøsse med syv nedlagte duer
Farbarm L4S Grey Hunter testede jeg fortrinsvis på jagt.

Foto Johannes Krarup og producenten

Jeg har altid haft et godt øje til firmaet Fabarm. De har godt nok fløjet lidt under radaren her i Danmark, for dette italienske firma har ikke gjort sig ligeså stærkt bemærket som de store topnavne. For et stykke tid siden havde jeg fornøjelsen af at teste en over/under fra Fabarm til disse sider. Da jeg havde gjort det, besluttede jeg mig for, at jeg også ville teste en af deres halvautomatiske haglbøsser.

Fabarms detaljer
På venstre side midt i bunden af baskulen er der en knap, som udløser magasinet. Den skal man trække ud, for at man kan få bundstykket til at blive tilbage. Det betyder, at du kan tømme bøssen fra kammeret, uden at magasinet bliver tømt. Dette er en variation i betjeningen i forhold til andre halvautomater.

Firmaet trykprøver deres bøsser med en god portion mere tryk end andre producenter. De trykprøver deres bøsser til 1630 bar med stålhagl. Det er seriøst. Finishen på deres bøsser viser også, at de mestrer at håndtere en moderne maskinpark.

Første trin

Den første eftermiddag, hvor jeg sad med bøssen foran mit skjul, skulle jeg lige blive gode venner med sikringen. Testbøssen har en aftrækssikring,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: