Fotograf Kiki Boserup, Trine Stoltze Nymann, Julie Hey m.fl.

Lolland viste sig fra sin smukkeste side, da ni jagtglade kvinder mødte friske op på gården Saxfjed i slutningen af august. Mange var kommet langvejs fra og havde nydt den flotte morgenstund fra bilen, men hurtigt, og på vanlig kvindelig vis, gik snakken lystigt, mens der blev hilst på hinanden på bedste jagt- og coronavenlige måde.

VIL DU MED?

I samarbejde med Julie Hey arrangerer JAGT, Vildt & Våben

‘EN SKYDE GOD DAG’ – KUN FOR KVINDER!

Se mere nederst på siden

Julie Hey har mange års erfaring som flugtskydningsinstruktør og er særligt anerkendt for sin pædagogiske tilgang

Alle kvinderne havde takket ja tak til at tilbringe en hel dag med den kvindelige flugtskydningsinstruktør Julie Hey (Hey Hunting), som udover at være aktiv jæger også er madskribent, kogebogsforfatter og JAGT, Vildt & Våbens faste mad- og klummeskribent.

Deltagere på skydedag med julie Hey
Glade deltagere på seneste Skyde God Dag med Julie Hey

Samlet i jagtstuen på Saxfjed, og efter en kort præsentation af alle, gik Julie i gang med at gennemgå de basale grundteknikker som mental træning, ’mindful movements’, kontrolleret vejrtrækning, O/U kontra S/S og duens bane. Selvom det sagtens kunne afskrække nogen og lyde som introduktion til første yogatime, er det nogle af de vigtigste teknikker i flugtskydning, som sikrer skytten balance og forståelse i håndtering af en haglbøsse. Der blev spurgt til geværtyper, skydestillinger og givet gode råd til dagens skydning. Og skydes – det skulle der nu…

Udenfor var to lerduekastere opstillet, hvorved fire af de mest jagtrelevante skydesituationer blev gennemgået. Kvinderne skød sig hurtigt ind på duerne med hjælp fra Julies anvisninger, støtte og korrektioner. Julie har mange års erfaring med undervisning af flugtskytter – specielt kvindelige jægere – og hun er særligt anerkendt for have en pædagogisk og let forståelig tilgang. Derfor tog det hellerikke de glade jægerinder lang tid, før at de fik ram på de højtflyvende lerduer.

Der også tid til hygge og ikke mindst at nyde Julie’s medbragte lækkerier

Efter et par timers undervisning blev der serveret frokost i det fri med lækre goodiebags indeholdende gode sandwich med Julie’s
hjemmelavede fasansalat, grillede kantareller samt to vilde salater med årstidens råvarer som rødbede, kål, brombær og valnødder. Dertil masser af lækker økologisk saft.

Lollands flotte flade landskab og nøgne nyhøstede marker bød vinden velkommen, så skydningen efter frokosten gjorde skydesituationerne endnu mere jagtrelevante. Kvinderne svingede bøsserne igennem og i stor stil pulveriserede duerne over de åbne vidder.

Dagen sluttede tilbage i jagtstuen med varm kaffe og Julies hjemmelavede jagthorn. Julie holdt et oplæg om det at lave vild nem hverdagsmad med vildt, og hvor vigtigt det er, at de ca. 2 mio. stykker vildt som nedlægges i Danmark om året anvendes til noget godt. Julie kom med forslag og idéer til mange gode opskrifter, som bl.a. også er at finde i hendes kogebog ’Hey! Det er Vildt’.

Kvinderne syntes alle, at det havde været en ’skyde’ god dag med masser af sjove oplevelser, skydesituationer, gode grin, og ikke mindst vild lækker mad. Alt i alt en dag, som snart skulle gentages.

Fælles var de enige om, at dagen med Julie Hey, havde givet dem alle en fornyet lyst til komme på skydebanen og få trænet og skudt en masse inden den kommende jagtsæson.

De seje jægerinder skal snart ses igen – og du kan komme med!


JAGT, Vildt & Våben og Julie Hey inviterer til

’EN SKYDE GOD DAG’ – KUN FOR KVINDER!

(Begrænset antal på 10 deltagere pr. dag)

Tidspunkt

Vælg mellem følgende datoer:

  • LØRDAG D. 26. SEPTEMBER KL. 9-15
  • LØRDAG d. 17. OKTOBER KL. 9-15

Program

  • Velkomst og morgenkaffe
  • Flugtskydningens grundprincipper
  • Introduktion til lerduebanen
  • Skydning til jagtrelevante lerduer
  • Goodiebags med frokost i det fri
  • Individuel skydning med instruktion
  • Hjemmelavede søde jagthorn til eftermiddagskaffe
  • Oplæg og snak om ’Mad med Vildt’

KR. 850,00 inkl. moms.

Bemærk

For at deltage, skal du være kvinde med egen haglbøsse og gyldigt jagttegn.

Der betales individuelt for duer og patroner på selve dagen til skydebanelederen. Husk høreværn og skydebriller.

Adresse: Hvidebæk Jagtforening Smakkerup, Smakkerup Huse 6A, 4400 Kalundborg

Tilmelding: Facebook ’Hey Hunting’ ved Julie Hey eller på tlf. 29 90 46 96.

Tilmelding er bindende

FAKTABOKS

JULIE HEY, 43 år
Cand. Jur., foredragsholder, forfatter og madskribent
Stifter af HEY Hunting
Bor på gården Davrup i Nordvestsjælland
Gift med landmanden Christopher og mor til Johan på 7 år
På jagt fra hun var 6 år
Tidligere chef for 75 instruktører i Danmarks største flugtskydningsklub
Opnået Bronze i DM i Flugtskydning
12 års erfaring som flugtskydningsinstruktør og jagtcoach