Hvad er en god jæger? Det bliver jeg ofte spurgt om, når snakken falder på og om min interesse for jagt. Folk har mange sjove idéer om og spørgsmål til, hvad en god jæger er, og hvad det vil sige at have jagttegn.

Er det en vildmand, som har skudt med alt, skyder på alt og rammer alt?

Er det en eftertænksom jæger, som ikke skyder, fordi vedkommende vurderer sit skud og chancen for at ramme på forhånd?

Eller er en god jæger, én passioneret person, hvor selve naturoplevelsen og jagten i sig selv er langt vigtigere end at få afgivet skud eller trofæet på væggen?

Selv synes jeg, at det at være jæger er noget, man formes af og er hele livet. Ligesom at være bilist, kunne cykle eller svømme. Man glemmer det jo ikke, når man først får det lært. At være en god jæger er for mig mere en livsstil end en interesse. Igennem mine mange år som skydeinstruktør, skytte og aktiv jæger har jeg mødt alle afskygninger af jægere.

Jeg har set rigtig mange eksempler på folk med jagttegn, som jeg absolut ikke syntes hørte til i naturen eller på jagter, og i den modsatte ende jægere, jeg beundrer som dedikerede mennesker med et godt og sundt livssyn. Jeg er blevet vildt nysgerrig på, hvad der former mennesker med...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: