Foto: Philip von Arenstorff

Jeg ved intet bedre end at være ude i naturen. Fjeldene i Grønland, bushen i Afrika eller bjergene i New Zealand. Det er ikke afgørende, hvor det er. Bare jeg kan komme ud.

Rende rundt i fjerne egne, langt fra alt civiliseret. Riflen i hånden, tasken på ryggen og op på næste bakketop for at se, hvad der er bagved og derefter træde ned i en dal, hvor jeg aldrig har været før. Hvilken følelse. En følelse, som ikke er alle forundt, men som jeg ikke kunne leve uden og derfor opsøger gang på gang.

I mange år har mit kort og kompas været den vigtigste del af hele min oppakning, og jeg vil hellere glemme min sovepose end mit kort. En dårlig nat uden sovepose kan jeg overleve, men kan jeg ikke finde hjem, så kan det gå rigtigt galt. Kortet er en svær disciplin er lære. Bedst bliver du af at bruge rigtig megen tid i felten med kort og kompas. Noget alle jægere i fjerne egne burde mestre, inden de søger ødemarken.

For nylig er der dog et andet stykke værktøj, som har slået mit kort af pinden som vigtigste redskab. Ikke det mest brugbare, men det vigtigste. Det er min Garmin Inreach mini. En lille højteknologisk GPS, som jeg aldrig ville forlade lejren uden.

Det lyder måske lidt...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: