Det er en lidt bizar oplevelse at læse triumferende artikler i danske medier med interviews af statsansatte vildsvinebekæmpere, som glædestrålende meddeler, at det går rigtigt godt med udryddelsen af de spredte danske vildsvin. Jeg ved godt, at udryddelse længe har været den officielle plan, og at vi jo har kastet snesevis af skattemillioner efter et vildsvinehegn med det erklærede formål, at holde arten ude af Danmark.

Ikke desto mindre har jeg svært ved at se en rimelig kobling mellem engagerede folketingspolitikere, som begejstret taler om storslåede rewilding-projekter for alle de sjældne sommerfugles skyld, og den målrettede udryddelseskampagne imod en ubetinget hjemmehørende og naturligt genindvandret vildtart. Det er de samme politikere, som står bag begge tiltag. Det hænger ikke sammen. Det er ekstremt hyklerisk, og det ene fremstår næsten som aflad for det andet. Er der plads til naturen i Danmark, eller er der IKKE plads til naturen i Danmark?

LÆS OGSÅ

Endelig vildsvinejagt

Drivjagt og vildsvin

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: