Covid-19 pandemien blev dødsstødet for det namibiske luftfartsselskab, som bl.a. opererede med en direkte rute mellem Windhoek og Frankfurt. Ærgerligt, fordi ruten var både smidig og våbentransport-venlig, men ikke katastrofalt, eftersom adskillige andre luftfartsselskaber beflyver Namibia – også med våben.

Vi har tidligere i pandemien oplevet store omvæltninger for andre flyselskaber, og der er ingen tvivl om, at markedssituationen for flyrejser er en anden efter pandemien. Et andet stort jagtrejseflyselskab – South African Airways – er fortsat ude i svære økonomiske vanskeligheder.
Eksperter forudser, at det vil tage adskillige år, inden den internationale rejseaktivitet finder tilbage til 2019-niveau. Ingen ved, hvad det betyder for priserne. Selv troede jeg, at det ville blive rigtig dyrt at rejse (og det kan det stadig blive), men lige nu er det billigere end nogensinde.

Lufthavnen i Windhoek er i øvrigt under omfattende modernisering og ventes at stå færdig og klar til at modtage nye rejsende om nogle få måneder.

LÆS OGSÅ

Ajour & Set & Sket, November 2019

I-JAGT-AGELSER, Marts 2020

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: