I efteråret stødte jeg på en dansk designet og unik bipod til rifler, der er udviklet på i næsten to år. Jeg fik tilsendt nyeste udgave af bipodden fra Rex, der står bag designet, og har testet den på skydebane de sidste par måneder.

Den monteres i bunden af riflen og minder i konstruktionen om en AccuShot Atlas bipod. Både basen og benene er dog lavet i carbon, og benene er monteret med springfjeder og frigøres nemt ved at dreje på to velproportionerede holdere. De står med 70 graders vinkel for at opnå god stabilitet for riflen.

De justérbare ben giver en centerhøjde fra 17 til 24cm og kan vinkles uafhængigt i fem forskellige retninger. Fødderne er beklædte med gummi for greb på mange overflader. Der medfølger desuden et sæt fødder med hårde spidser, som nemt kan skiftes uden brug af værktøj. Basen giver mulighed for 15 graders drejning i både horisontal og vertikal retning og strammes med en stor spændskrue under basen.

Alle justeringer kan nemt betjenes med en enkelt hånd, også i koldt vejr og beklædt med en handske. Der medfølger låsemekanisme med throw-lever for montage på underliggende picatinny. Den samlede vægt er på kun 410g inklusiv montagedelen til picatinny. En seriøst solid, fjerlet og veldesignet bipod til en virkelig konkurrencedygtig pris.

Bemærk, at Genladning Denmark har skiftet ejer og drives fremover af Karsten Erfort og Claus Stechnik.

Købes til 1.999 kr. på genladning.com

LÆS OGSÅ

Grej til gåsejagt

Gear & Grej, Maj 2020